Skip Navigation LinksNews
Tüm Haberleri Göster

DAÜ'le Icy Su Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

DAÜ
Yayınlanma Tarihi: 21 Aralık 2022, Çarşamba

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ve Giro Yatırım Ltd. (Icy Su) arasında, DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi ile Icy Su arasında yapılacak eğitim, araştırma, bilgi ve veri paylaşımı gibi konularda iş birliği yapmak üzere protokol imzalandı. Söz konusu protokolün imza töreni, 16 Aralık 2022 Cuma günü, saat 11:00’de, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın’ın makamında gerçekleşti. Protokole Rektör Prof. Dr. Hocanın ile Icy Su Yönetici Hissedarı Nemide Ruso imza koydu. Törende; DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Özarslan, Fizik ve Kimya Bölümleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. İzzet Sakallı, Fizik Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Seyedhabibollah Mazharimousavi ile Kimya Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gazi de hazır bulundu.

“Bu İş Birliğinin Örnek Oluşturmasını Temenni Ederim”

Törende konuşan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hocanın, DAÜ’nün kaliteli eğitim ve bilimsel alanda gerçek araştırmalar yapmanın, üniversitenin kendi kaynaklarıyla uzun vadeli yatırımlarda bulunmasının ve mümkünse de bunları uygulanabilir patentlere ve gelir getirici girişimlere dönüştürmesinin önemine işaret etti. DAÜ’nün ve ülkenin içerisinde bulunduğu koşulların çok da elverişli olmamakla birlikte, en azından DAÜ’nün elinden gelen ciddiyetle bunları yapmaya çalıştığını kaydeden Prof. Dr. Hocanın, DAÜ’nün en büyük zenginliğinin sağlam insan kaynağı ve kurumsal yapısı olduğuna işaret etti. Bunun olumlu etkilerinin er ya da geç görüleceğini belirten Prof. Dr. Hocanın, kaliteyi eğitimde ve araştırmada kalıcı olarak kılmanın önemine vurgu yaptı. DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi’nin üniversitenin en eski, en köklü ve en önemli fakültelerinden biri olarak bilimsel konularda çok aktif olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Hocanın, Icy Su’nun bu girişiminin de DAÜ için çok değerli olduğunu kaydetti. Gerçekleştirilen iş birliğinin bir örnek oluşturmasını temenni eden Prof. Dr. Hocanın, protokolün hayırlı olmasını diledi.

“Ancak Üreterek Var Olabiliriz”

Icy Su Yönetici Hissedarı Nemide Ruso da her zaman en iyisi için ve gelecek için uğraştıklarını belirterek, üreterek var olunacağının farkında olduklarını kaydetti. Çalışmaların en kısa zamanda başlamasını umduğunu aktaran Ruso, topluma örnek olacak birkaç proje ile gündemde olmaya devam edeceklerini ifade etti. Önemli olanın farkındalığı bir adım ileriye götürmek ve daha iyisini başarmak için uğraşmak olduğunun altını çizen Ruso, bunun sadece kendileri için değil, aynı zamanda toplum için de önemli olduğunu vurguladı. Ruso, böyle bir imkan sağlandığı için şahsı ve kurumu adına DAÜ’ye teşekkür etti.

DAÜ Web Siteleri