Skip Navigation LinksNews
Tüm Haberleri Göster

DAÜ Fen Ve Edebiyat Fakültesi’nde 3 Yeni Laboratuvar Açıldı

DAÜ Fen Ve Edebiyat Fakültesi’nde 3 Yeni Laboratuvar Açıldı
Yayınlanma Tarihi: 29 Haziran 2018, Cuma

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi bünyesinde faaliyet gösterecek olan “Fizik 1”, “Fizik 2” ve “Matematik Araştırma” isimli üç yeni laboratuvar düzenlenen açılış töreni ile hizmete sunuldu. Fen ve Edebiyat Fakültesi’nde düzenlenen açılışa DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halit Tanju Besler, Prof. Dr. Naciye Doratlı ve Prof. Dr. Cem Tanova’nın yanı sıra Rektör Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Arif Akkeleş, Öğrenci İşleri Eşgüdüm Görevlisi Doç. Dr. Derviş Subaşı ile çok sayıda dekan, bölüm başkanı ve personel katıldı.

Fen Ve Edebiyat Fakültesi’nde 3 Yeni Laboratuvar Açıldı

 Prof. Dr. Mehmet Ali Özarslan

Açılışta konuşan DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Özarslan, söz konusu laboratuvarların DAÜ’nün kendi öz kaynakları ile yapıldığını belirterek, yeni laboratuvarlar ile DAÜ’nün başarılarını daha da ileriye taşıyacaklarına inandıklarını sözlerine ekledi. Prof. Dr. Özarslan, DAÜ’nün kalitesinin birçok kurum ve kuruluş tarafından tescillendiğine dikkat çekerek, DAÜ’nün sahip olduğu akreditasyonlar ve Times Higher Education ile Qstar’da elde edilen başarılardan bahsetti.

Prof. Dr. Necdet Osam 

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam ise gerçekleştirdiği konuşmasında DAÜ’nün kalite konusunda üzerine düşeni yaptığını belirterek, DAÜ’nün daha da ileriye gidebilmesi için hep birlikte çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Prof. Dr. Osam, DAÜ’nün içinde bulunulan coğrafyada yaşanan gelişmeleri takip ederek, anlayış ve birlik içinde etik değerler ile kalite normlarından ödün vermeden yola devam edeceğini vurguladı.

 

Fen Ve Edebiyat Fakültesi’nde 3 Yeni Laboratuvar Açıldı

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Osam ve Prof. Dr. Özarslan’ın kurdele kesme merasimi ile laboratuvarlar kullanıma açıldı. Laboratuvarlar hakkında bilgi veren Fizik ve Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. İzzet Sakallı, laboratuvarların DAÜ’nün uluslararası yapısına ve kalitesine uygun, son teknolojik özelliklere sahip olduğu üzerinde durarak, söz konusu laboratuvarlar ile eğitim kalitesinin daha da güçleneceğini aktardı. Açılış, laboratuvarların hazırlık aşamalarının yer aldığı kısa video gösterimi ve Fizik Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Okcan’ın laboratuvarlardaki deney setleri hakkında ayrıntılı bilgi vermesinin ardından gerçekleştirilen kokteyl ile sona erdi.

DAÜ Web Siteleri