Skip Navigation LinksNews
Tüm Haberleri Göster

DAÜ Fizik Bölümü Bölgesel Teorik Fizik Konferansı'nda Temsil Edildi

DAÜ Fizik Bölümü Bölgesel Teorik Fizik Konferansı
Yayınlanma Tarihi: 2 Kasım 2015, Pazartesi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Fen ve Edebiyat Fakültesi bünyesinde eğitim veren Fizik Bölümü İran Temel Bilimler Araştırma Enstitüsü tarafından Tahran’da organize edilen Bölgesel Teorik Fizik konferansına katıldı. Söz konusu konferansa DAÜ’yü temsilen davetli konuşmacı olarak Fizik Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Özay Gürtuğ ve Doç. Dr. S. Habib Mazharimousavi katıldı.

Alan Teorileri, Astrofizik ve Kozmoloji ile Sicim Teorileri konularının görüşüldüğü söz konusu konferansta Prof. Dr. Gürtuğ Einstein’nın Genel Görecelik teorisinde öngörülen dönen kara delik (Rotating Black Hole) çözümlerinde var olan tekilliklerin (singularity) kuvantum (quantum) özelliklerinin incelendiği son çalışmasını sundu.  Doç. Dr. S. Habib Mazharimousavi ise uzak evrenlere yolculukta kısa yol olarak bilinen solucan deliklerinin (Wormholes) teorisini anlatan ve ekzotik madde şartı gerektirmeyen son çalışmalarının bir özetini sundu.

Konularında uzman yaklaşık 70 seçkin bilim insanının davetli olduğu konferansta 17 konuşma gerçekleştirildi. Karanlık madde (Dark Matter), karanlık enerji (Dark Energy) ve ilgili evren modelleri ile sicim teorisinde yapılan güncel çalışmaların yer aldığı sunumların son gününde, bölge ülkeleri arasında akademik işbirliğini artırmaya yönelik temenniler de dile getirildi.  

DAÜ Web Siteleri