Skip Navigation LinksNews
Tüm Haberleri Göster

Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Övgün'ün Büyük Başarısı

Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Övgün
Yayınlanma Tarihi: 6 Kasım 2018, Salı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü doktora mezunlarından ve aynı zamanda 2018-2019 akademik yılında Fizik bölümüne araştırma ve eğitim-öğretim faaliyetlerinde destek vermek amacıyla misafir kadroda görevlendirilen Yrd. Doç. Dr. Ali Övgün’den büyük dergi hakemliği başarısı: Publons 2018 ve 2019 hakemlik ödülleri .

Web of Science (WoS), Clarivate Analytics şirketi bünyesinde bulunan bir kuruluş olup, dünyaca ünlü akademik dergileri endeksleme ve analiz etme kuruluşudur. Publons ise WoS tarafından taranan üst düzey kaliteli dergilere gönderilen yayınları değerlendirmek için görevlendirilen hakemleri kayıt altına alan ve hakemlik görevinden dolayı ilgili dergi ile istişare içerisinde hakemi puanlandıran bir kuruluştur. Yrd. Doç. Dr. Ali Övgün, 2017-2018 ve 2018-2019 akademik yıllarında üst düzey kaliteli Fizik dergilerine gönderilen çok sayıda yayını başarıyla değerlendirmiş, bunlardan dolayı kazandığı puanlarla Fizik branşında tüm dünyada %1’lik dilime girmeyi başarmış ve Publons tarafından ödüle layık görülmüştür. Böylesine anlamlı ve prestijli bir ödüle Publons tarafından layık görülmesinden dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Övgün, bir akademisyen için yayın yapmak kadar yayın değerlendirmenin yani hakemliğin de çok önemli olduğunun altını çizdi. Bilimsel dergiler kendileri için yapılan “kaliteli yayın hakemliği” sayesinde özelde kişiye, genelde ise o kişinin bağlı olduğu kuruma ve o kurumun diğer akademisyenlerine pozitif bir bakış açısı getirdiğini de dile getiren Övgün, bu bağlamda kazandığı ödülün “üniversitem DAÜ’ye de hayırlı olmasını diliyorum” diye sözlerine ekledi.

Yrd. Doç. Dr. Ali Övgün, 2016 yılında DAÜ Fizik bölümünden doktora derecesini aldıktan sonra Şili’de bulunan (Pontificia Universidad Católica de Valparaíso) PUCV’ye doktora sonrası (post-doc) araştırma çalışmaları yapmak için gitmişti. Post-doc süresince dünyanın en saygın kuruluşlarından olan İsviçre’deki CERN teorik Fizik bölümüne, Kanada’daki Waterloo Üniversitesi ve Perimeter Teorik Fizik Enstitüsü’ne, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki California Devlet Üniversitesi Fresno ve Stanford Üniversitesi’ne ve en son olarak da Princeton İleri Araştırmalar Enstitüsüne misafir araştırmacı olarak gitmiş ve dünyanın en ünlü fizikçileriyle çalışma fırsatı yakalamıştır. Yrd. Doç. Dr. Ali Övgün bugüne kadar WoS tarafından endekslenen dergilerde toplam 47 adet yayına sahip olup özellikle 2017 yılındaki 20 adetlik ve 2018 yılındaki 18 adetlik yayın performansları ile gravitasyon ve kozmoloji fiziği literatüründe dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır.



DAÜ Web Siteleri