Skip Navigation LinksNews
Tüm Haberleri Göster

DAÜ'de "Fizik Günleri" Gerçekleştirildi

DAÜ
Yayınlanma Tarihi: 4 Temmuz 2017, Salı

Bu yıl ilki gerçekleştirilen Fizik Günleri (Physics Days – 2017) (http://physicsdays.emu.edu.tr/en) etkinliği Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi, Fizik Bölümü himayelerinde 29 - 30 Haziran 2017 tarihlerinde Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirildi.

İzzet Sakallı

29 Haziran 2017 Perşembe günü, saat 10:30’da, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilen açılış konuşmaları ile başlayan etkinlikte,  DAÜ Fizik ve Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. İzzet Sakkallı herkese hoşgeldiniz dileklerinde bulunarak, DAÜ Fizik ve Kimya Bölümü’nün KKTC’de eğitim veren tek Fizik Bölümü olduğuna vurgu yaptı. Fizik Günleri etkinliği hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Sakallı, fiziğin ne olduğu ve ne yaptığı hakkında bilgiler içeren video gösterimi gerçekleştirdi. Prof. Dr. Sakallı, Fizik Günleri süresince sunum yapacak olan katılımcılar hakkında açıklamalarda da bulundu. 

Mehmet Ali Özarslan

Açılışta konuşan DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Özarslan katılımlarından dolayı herkese hoşgeldiniz dileklerinde bulunarak, söz konusu etkinliğe davetli konuşmacı olarak katılan dünyaca ünlü Fizik Profesörü Prof. Dr. Eduardo Guendelman ile bilim gazetecisi ve kitap yazarı olan ve dünyaca ünlü popüler bilim dergilerinden Scientific American ile Nature Magazine’de sürekli olarak yazıları çıkan Dr. Zeeya Merali’ye etkinliğe katılımlarından dolayı teşekkürlerini iletti. Prof. Dr. Özarslan konuşmasının sonunda verimli bir etkinlik olması temennisinde de bulundu.

Eduardo Guendelman

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. E. Guendelman kendi teorisi olan “Kara Delikler ve Bebek Evren Teorisi”  hakkında açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. E. Guendelman sunumunda ayrıca en son yaptığı fizik çalışmaları hakkında bilgiler de verdi. Etkinlikte Dr. Zeeya Merali ise son yazdığı eserlerden hazırladığı bir sunum gerçekleştirdi. Fizik Günleri’nde ayrıca Stanford, Rutgers, Boğaziçi ve Doğu Akdeniz Üniversitelerinden katılımcılar ve konuşmacılar katılarak sunumlar yaptı. 

DAÜ Web Siteleri