Skip Navigation LinksNews
Tüm Haberleri Göster

DAÜ Başarılı Akademisyenlerini Ödüllendirdi

DAÜ Başarılı Akademisyenlerini Ödüllendirdi
Yayınlanma Tarihi: 18 Aralık 2023, Pazartesi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörlüğü, 2022 yılında üstün başarı gösteren DAÜ akademisyenleri için, 15 Aralık 2023 Cuma günü, saat 14:30’da, DAÜ Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda Akademik Ödül Töreni gerçekleştirdi.

“Sizlerle Gurur Duyuyoruz”

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç, üretkenlikleriyle bilim dünyasına katkı sağlayan meslektaşlarını tebrik etti ve kendileriyle gurur duyduklarını ifade etti. DAÜ’nün ülkenin en köklü üniversitesi olduğunu belirten Prof. Dr. Kılıç, 1979 yılında eğitim öğretim hayatına 100 kişiyle başladığı Yüksek Teknoloji Enstitüsü döneminden bugüne kadar 75 binin üzerinde mezun verdiğini ve küçük bir binadan bugün dev bir kampüs haline getirildiğini kaydetti. Prof. Dr. Kılıç, DAÜ’nün yalnızca uluslararası alanda değil, aynı zamanda topluma hizmet verme anlamında da çalışmalar yürüterek çok önemli görevler üstlendiğini aktardı.

“Bilginin Değeri Daha Çok Bilinmeli”

Bugün yükseköğrenimde ülkenin referans noktasının DAÜ olduğunu belirten Prof. Dr. Kılıç, DAÜ’nün uluslararası bağımsız dünya üniversite sıralama kuruluşları tarafından en üst sıralarda gösterilen bir amiral gemisi olduğunu kaydederek, bunda DAÜ akademisyenlerinin uluslararası alanda yaptıkları çalışmalar, bilgi paylaşımları ve başarılarının önemli bir payı olduğunu vurguladı. Ülkeyi yönetenlerle akademi arasındaki ilişkinin bilginin değeri üzerinden yeniden rayına oturtulması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Kılıç, ülkelerin gelişiminde üniversitelerin rolünün büyük olduğunu ve gelişmiş ülkelerin üniversitelerin ürettiği bilgileri kullanarak insanlarının yaşam kalitelerini arttırdıklarına işaret etti.

Prof. Dr. Kılıç, yaklaşık 1,000 yıl önce kurulan ve eğitime devam eden dünyanın en eski üniversitesi olma özelliğini taşıyan, aynı zamanda DAÜ Hukuk Fakültesi ile ortak yüksek lisans programı yürütülen Bologna Üniversitesi’nin kurulma amacının mesleklerin daha bilimsel olmasını sağlamak ve bunun ötesinde ürettiği bilgiyi topluma mal ederek toplumun bu bilgileri sahiplenip gelişmesini sağlamak olduğunu hatırlattı.

Prof. Dr. Kılıç, tüm akademisyenlere bilime, DAÜ’nün görünürlülüğüne ve tanıtımına yapmış oldukları katkılardan dolayı DAÜ Ailesi adına teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.

Başarılı DAÜ Akademisyenlerine Ödülleri Takdim Edildi

Törende; Stanford Üniversitesi Dünyanın En İyi %2 Bilim İnsanı Listesi’ne giren akademisyenlere DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç tarafından Tebrik Belgeleri sunuldu. DAÜ Araştırmalar Danışma Kurulu tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda, 2022 yılı için Akademik Ödül almaya hak kazanan akademisyenlere ise, Fakülte / Yüksekokul Yayın Başarı, Araştırmacı Teşvik ve Bilimsel Yayınlara Yapılan Atıf Ödülleri verildi. Ödüller DAÜ Araştırmalar Danışma Kurulu Başkanı ve Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü (LEÖAE) Müdürü Prof. Dr. Ali Hakan Ulusoy, Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Karatepe, Mali İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu  ve LEÖAE Müdür Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Rizaner ile Prof. Dr. Kağan Günçe tarafından takdim edildi.

Ayrıca Yardımcı Doçentlik, Doçentlik ve Profesörlük unvanı almaya hak kazanan akademik personele DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Üyesi Ersun Kutup ile Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman M. Karatepe tarafından Akademik Yükseltme Belgeleri’nin de takdim edildiği törende, 2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nde tez danışmanlığı üstlenen ve yaz dönemi itibarıyla öğrencilerini mezun eden akademisyenlere de Prof. Dr. Ali Hakan Ulusoy tarafından plaket takdiminde bulunuldu.

DAÜ Web Siteleri